QUÈ HA PASSAT, QUÈ PASSA I QUÈ PASSARÀ AL BUSCALL?

Declaració de LO BUSCALL per aclarir alguns comentaris que s'han fet al bloc i de passada pel poble.

[@more@]

Estimats buscalleros i buscalleres,

Tal com ha demanat algun participant al bloc i alguna persona que m'he trobat dos minutets que he estat al poble aquest cap de setmana, voldria aclarir algunes cosetes:

a) Segons viquipèdia un bloc (informalment també weblog, blog, dip -diari personal interactiu- o bitàcola) és un espai personal d'escriptura a Internet. Una mena de diari en línia, un lloc web que una persona utilitza per a escriure periòdicament, en el qual tota l'escriptura i l'estil s'utilitza via web. Un bloc està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat. El concepte de bloc existeix des dels principis d'Internet. Tim Berners Lee (l'inventor de la web), tenia una pàgina on incloïa els nous llocs web que s'anaven creant i feia un comentari sobre cadascun d'ells, però el primer weblog com a tal Scripting News va néixer el 7 d'octubre de 1994, de la mà de Dave Winer. A l'agost del 2006, segons l'inventari que realitza Blogcensus, la llengua catalana és la segona amb més blocs (123.320), just per darrere de l'anglès (195.8443) i per davant del francès (83.950).
Tot i què molta gent del poble ho ha descobert ara, la blocesfera ja fa temps que està creada i funcionant.

b) Aquest bloc és personal, es va crear ja fa mesos i en cap moment ha tingut l'objectiu d'insultar ni ofendre ningú. La intenció inicial era descobrir la blocesfera i al mateix temps tenir un espai per anar-hi posant coses i debatre-les. Aquest bloc mai ha estat creat per ordre de cap partit polític ni res que s'hi assembli. Actualment és, possiblement, un dels blocs més visitats de les Terres de l'Ebre amb articles que han tingut més de 2000 consultes i quasi 400 comentaris (tot i que molts es publiquen repetits). Res de tot això entrava a les meues expectatives. Dono les gràcies a tots i totes les blocaires per fer-ho.

c) Lo Buscall ha estat aturat aquest cap de setmana perquè jo estava fora i no disposava d'ordinador per controlar-lo. El bloc està concebut com un espai de debat però algunes vegades alguns comentaris, només alguns, parlen de la vida personal de la gent del poble i trobo que per aquí no es va bé. Això fa que durant el dia he d'entrar al bloc i si hi ha algun comentari que trobo que s'ha passat dos estacions el trec, com que no podia garantir aquest fet, l'he desconnectat. Tot i així queda molt clar que los buscalleros i les buscalleres necessiteu entrar-hi i heu aprofitat l'apartat del dia de l'orgull freac.

d) Aquest bloc ara per ara no ha estat censurat, ni ningú m'ha exigit el seu tancament.
 
e) Entenc que a molta gent que ha estat eludida en alguns d'aquests comentaris s'ha ofès però s'ha d'entendre que a l'actualitat els blocs són una eina cada vegada més popular i que estan utilitzant des de partits polítics fins a mitjans de comunicació. Són blocs on la gent, com ha passat alguna vegada aquí, s'han quedat descansada. Internet té coses bones i dolentes. Una de les característiques de l'internet és la dificultat de censurar  continguts. Avui dia pocs països utilitzen censures per a què els seus ciutadans no puguin accedir a determinades webs, tots aquests països tenen règims de privació de llibertat, com ara la Xina. El control dels mitjans de comunicació per part del poder li està donant als blocs més força.

f) Lo buscall continuarà a la xarxa tot i que hagi de continuar sentint-me segons quins comentaris fets en veu alta de la meua persona. Torno a repetir, només me faig responsable dels meus escrits, de cap manera me faig responsable dels comentaris. I crec que si algú ha entrat al bloc, això li hauria de quedar clar.

g) Des d'avui i fins el dia de les eleccions, per calmar una mica els ànims, he decidit desactivar l'opció d'inserir comentaris. Si que es pot consultar tots els articles publicats amb els seus comentaris per a que la gent pugui veure tot allò que s'ha comentat des les propostes fins els comentaris més ofensius. Els lectors podreu jutjar.

h) Lo Buscall i crec que els comentaris que s'han fet aquí no són responsables de cap enviament d'sms massiu.

i) A tots els buscalladictes ús recomano que aneu consultant el bloc ja que hi hauran novetats i el dia de les eleccions hi haurà un nou rafal (l'últim) per debatre els resultats.

Dit això, espero que entengueu aquestes apreciacions i al mateix temps voldria donar les gràcies als col·laboradors d'aquest bloc, gent que va aportant idees (i ja afirmo que n'hi ha de molt bones i que se tiraran endavant), gent que ha estat de guàrdia controlant continguts, gent que ha fet d'esquer en moments on la cosa estava avorrida (només al començament, és clar) i gent que m'ha anat donant suport per la idea del bloc.

Per últim m'agradaria llençar un missatge a tota la classe política del poble. Crec que el que ha passat aquests dies a LO BUSCALL hauria de fer-los reflexionar. Ja que possiblement l'èxit d'aquest bloc demostra la necessitat de bona part del poble d'expressar allò que pensa d'una forma lliure. LO BUSCALL ho ha permès i ho permetrà quan els ànims estiguin calmats. Ho permetrà fent que la gent escrigui comentaris sota pseudònim. Però que està passant al poble per a que aquestes coses només es puguin dir amagant el nom?

Ànim buscalleros i bucalleres, continuarem ben aviat.

LO BUSCALL

lobuscall@orange.es 

Quant a lobuscall

Lo Buscall pretén ser una porteta més, des del Perelló (Baix Ebre), a la gran blocosfera. L’autor només es fa responsable del continguts dels articles, no dels comentaris. Procureu utilitzar l’opció dels comentaris amb seny.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.