POLÍTICS RESPONSABLES: RESPOLIS

Molt interessant la Iniciativa Ciutadana per la Responsabilitat Política.

 

 

 

[@more@]

Pegant una volteta m’he trobat la Iniciativa Ciutadana per la Responsabilitat Política (RESPOLIS).

Sembla ser que un grup de ciutadans una mica emprenyats per veure que els polítics no complien los seus programes, han creat esta iniciativa.

Per començar, los ciutadans, mitjançant assemblees, trien allò que és important pel seu poble i que los partits polítics hauran d’integrar al seu programa.

En el moment d’elaborar lo seu programa electoral, (que haurà d’integrar els punts proposats per la gent), los partits atribuiran un total de 100 punts a les parts diferents del programa. Un cop al poder, han de poder complir al menys amb 85 punts. Si durant el primer any no hi arriben (per la part que correspon a aquest període), rebran un avis. Si el segon any no compleixen tampoc, hauran d’abandonar immediatament el poder i convocar noves eleccions.

Una "Comissió de Verificació dels Compromisos", constituïda de consells populars triats per sort farà, de manera transparent, un seguiment per avaluar i interpretar correctament cada cas.

Segur que als partits no els hi déu agradar aquesta proposta. Què farien aquelles candidatures que en municipals, parlament i diputats prometen la lluna? I tota aquella de càrrecs que en tant sols dos anys haurien de deixar la seua butaca? Si encarà no l’hauran calentat?

En definitiva, una bona proposta no només pels ciutadans i ciutadanes sinó també per als polítics ja que els hi tornaria aquella dignitat, transparència i “classe” que ja fa anys que han perdut. I fins i tot la gent del carrer se’ls podria creure! Miracle!

http://www.jobdoneorimgone.net/rubrique.php3?id_rubrique=14⟨=ca

Quant a lobuscall

Lo Buscall pretén ser una porteta més, des del Perelló (Baix Ebre), a la gran blocosfera. L’autor només es fa responsable del continguts dels articles, no dels comentaris. Procureu utilitzar l’opció dels comentaris amb seny.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.